Je raakt uit balans door te leven naar verwachtingen van anderen of door vast te zitten in beperkende overtuigingen. 
 
Ons lichaam begint signalen te stellen zoals oververmoeidheid, rug- maagklachten, hoofdpijn, hyperventilatie,… . 
Mentaal raken we overspannen door te piekeren, zelfkritiek,… of we komen in een vastgeroest denken terecht.
Emotioneel worden we overspoeld door emotie of gaan we juist niet meer voelen. 
Zingeving/Authenticiteit: We verliezen het contact met ons eigen willen, denken en voelen. We vragen ons af wat wil ik in het leven? Wie ben ik? We weten het niet meer…

Tijdens een persoonlijk groeiproces begeleid ik jou in het bewust worden en terug in balans brengen van volgende 4 lagen.

- Lichaam: Terug voeling krijgen met jouw lijfelijk weten, jouw lichaam die jou signalen geeft wanneer je over jouw grenzen gaat.   

- Mentaal: Bewust worden van oude patronen/gedachten waarin je telkens komt vast te zitten. Kracht van de gedachten / affirmaties leren kennen.

- Emotioneel: Waar ligt jouw emotionele draagkracht? Hoe kan je ruimte geven aan jouw gevoel? Belangrijke voorwaarde om in balans te zijn.

- Zingeving: Terug contact krijgen met eigen behoeftes en verlangens en ook omzetten naar daadkracht.

Binnen dit proces is het nemen van eigen verantwoordelijkheid zo belangrijk. We gaan nogal rap met de vinger wijzen naar anderen. Aan de ander kunnen we niets veranderen. We kunnen alleen maar aan de slag met onszelf. Jij draagt, als volwassene, de verantwoordelijkheid over jouw denken, voelen en handelen. 

Hoe ga ik te werk bij het begeleiden van persoonlijke groeiprocessen?

1. Individuele gesprekken

Tijdens het intakegesprek(-ken) brengen we uw persoonlijke noden in kaart en schrijven we samen een traject uit. 

Eénmaal uw noden duidelijk zijn, starten we het proceswerk. Tijdens dit groeiproces ligt de focus op bewustwording door de ervaring. Aan de hand van verschillende methodieken uit de gestalt, lichaamswerk, visualisaties, ... duiken we de ervaring in. 

2. Groepen

Ik geloof heel sterk in de kracht van groeigroepen. In een groep kun je (h)erkenning vinden bij de ander. We hebben anderen nodig om bewustzijn te ontwikkelen. Door in contact te gaan met de ander kun je gaan ervaren wat er jou triggert en raakt.

Individuele begeleiding voelt vaak veiliger. Maar wanneer iemand individueel voldoende innerlijke kracht heeft ontwikkeld, is het een meerwaarde om uit je comfortzone te stappen. Een groep stelt een mini-maatschappij voor. Waarin je op een veilige manier kunt gaan experimenteren met nieuwe competenties.

Praktisch:

8 avonden om de 14 dagen, telkens van 19u-21u30. Maximum 8 personen per groep. Een intake-gesprek is een voorwaarde om in de groep te kunnen stappen.

Interesse? Stuur gerust een mailtje.

Inschrijven